Španělský toast s rajčaty a šunkou Jamón Serrano

Náročnost: jednoduchá

Porce: 4 – 6 porcí

Příležitost: lehký předkrm či tapas

Ingredience:

  • 1 rustikální bageta nebo ciabatta
  • 2 velké nebo 3 střední stroužky česneku
  • 4 střední zralá rajčata
  • 1/3 šálku olivového oleje extra virgin
  • 6 - 8 plátků šunky jamón serrano

 

Příprava:

Nakrájejte bagetu šikmo na 12 - 16 plátků a opečte je na grilu při středně vysoké teplotě po dobu 1 - 2 minut z každé strany až budou dozlatova opečené. Pokud nemáte venkovní gril, můžete chléb opéct v troubě. 

Rajčata nakrájejte na půlky, česnek oloupejte a rozpulte.

Potřete jednu stranu opečené bagety česnekem a pokapejte ji olivovým olejem.

Potřete bagetu rozkrojeným rajčetem, lehce rajče zmáčkněte a roztírejte ho na bagetu, dokud na ní nezůstane dužina i se semínky.
Nyní můžete bagetu lehce posolit, ale uvědomte si, že sušená šunka je poměrně slaná.

Šunku natrhejte na proužky a ozdobte s ní jednotlivé chlebíčky. 

Tyto výtečné tapas zaberou jen několik minut, jejich příprava je jednoduchá a výsledek jistě potěší všechny vaše hosty.