Ovčí sýr Manchego, 1kg
Související produkty
Detailní popis produktu
Země původu: Španělsko
Váha: 1kg
Doba zrání: 3 měsíce
Skladování: 4 - 6ºC
Trvanlivost: 9 měsíců
Vyroben ze 100% pasterizovaného ovčího mléka z regionu La Mancha
Sýr queso manchego se vyrábí zásadně z mléka z ovcí žijících ve střední části Španělska, v kraji La Mancha. V této oblasti roste řada plodin, které jsou nezbytné pro potravu těchto ovcí a ovlivňují tak složení jejich mléka. Queso manchego je pravděpodobně nejznámější španělský sýr na světě.
Vyrábí se dle tradičních receptur a je charakteristický svým přírodním vzhledem. Vysoce kvalitní ovčí sýr Manchego se vyznačuje bohatou krémovou, výraznou až lehce kořeněnou chutí.
Gastronomické tipy:
Výborný sýr pro ¨Tapas¨- španělské chuťovky, ke kterému se nic nepřidává, nanejvýš kvalitní španělské červené víno, nebo velice suché sherry. Jako dezert je však sýr populární s fíky, hrozny, jablky a zavařenou kdoulí. Vyzkoušejte k němu španělské krekry "Regañás".
Složení: Pasterované ovčí mléko Manchega, sůl, mikrobiální syřidlo, zákys
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.