Španělská vepřová panenka IBÉRICO
Související produkty
Detailní popis produktu
Země původu: Španělsko
Druh: mražené
Hmotnost: cca. 0,8 kg
Vepřová panenská svíčková Ibérico patří k nejvyhlášenějším řezům vepřového masa. Je vyhledávána gurmány celého světa pro svou nezaměnitelnou nasládlou jemně ořechovou chuť a delikátní bohaté mramorování podobné masu Wagyu.
Panenská svíčková Ibérico pochází z polodivokých plachých španělských černých iberských prasat známých jako „Ibérico pork“. Zvířata se prohánějí po svazích španělské provincie Extremadura u portugalských hranic a jsou krmena stravou bohatou na žaludy, což se výrazně podepisuje na jedinečné nasládlé máslově ořechové chuti masa.
Díky své genetické výbavě jsou iberská prasátka požehnána schopností velmi rychle vytvářet bohatý intramuskulární tuk mezi svalovými vlákny, což způsobuje jedinečnou křehkost a chuť masa.
Cena je uvedená za 1 kg. Přesná cena bude vypočítána dle aktuální váhy. Bude-li hmotnost balení 0,8 kg, cena vašeho balení masa bude: 344 Kč.
Příprava
Chuť vepřové panenky Ibérico je tak výjimečná, že k dosažení perfektního výsledku nepotřebuje příliš složitých úprav. Připravte si ji dle základního receptu. Panenky vyrovnejte, převažte kuchyňským provázkem a osolte. Opečte je vcelku na rozžhavené pánvi otáčením na všech stranách. Pokračujte v opékání a otáčejte podle potřeby dokud vnitřní teplota nedosáhne požadované úrovně propečenosti cca. 8 minut z každé strany. Doporučujeme stupeň propečenosti Medium tj. 61 stupňů Celsia. Po upečení nechejte vepřovou panenku cca. 10-15 minut odpočívat pod volně přiloženou kuchyňskou folií. Následně nakrájejte na silnější plátky a pokapejte chilli olejem, petrželovým olejem a posolte hrubozrnnou solí. Podávejte s opečenou zeleninou, bramborami či bramborovou kaší. Dobrou chuť!
Skladování
Skladujte při teplotě -18°C či nižší. Po rozmrazení znovu nezmrazujte. Konzujmujte pouze po tepelné úpravě.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Španělské maso Ibérico & Wagyu |
---|---|
Druh: | mražené |
Země původu: | Španělsko |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.