Vepřová žebra Ibérico “Costillas Ibérica”

Novinka
287 Kč 256 Kč bez DPH
Skladem

Španělská prémiová mražená žebra z iberských polodivokých prasat

Cena uvedená za 1 kg

Váha 1 balení: cca 1,1 kg

Vynikající španělské vepřové maso Ibérico pochází z polodivokých plachých španělských černých iberských prasat známých jako „Ibérico pork“. Zvířata se prohánějí po svazích španělské provincie Extremadura u portugalských hranic a jsou krmena stravou bohatou na žaludy, což se výrazně podepisuje na jedinečné nasládlé máslově ořechové chuti masa.

 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Země původu: Španělsko

Druh masa:  mražené

Lahůdka pro všechny milovníky žeber a vepřového masa Ibérico s bohatou intenzivní chutí a dokonalou šťavnatostí.

Vepřové maso Ibérico je považováno vyhlášenými šéfkuchaři za nejlahodnější vepřové na světě.  Je vyhledáváno gurmány celého světa pro svou nezaměnitelnou nasládlou jemně ořechovou chuť a delikátní bohaté mramorování.

Díky své genetické výbavě jsou iberská prasátka požehnána schopností velmi rychle vytvářet bohatý intramuskulární tuk mezi svalovými vlákny, což způsobuje jedinečnou křehkost a lahodnou chuť masa.

Iberské maso je jedním z mála bílých mas s vysokým podílem bílkovin, draslíku, vitamínu B a minerálů a naopak s nízkým obsahem tuku. Svým vysokým obsahem omega-9 nenasycené mastné kyseliny olejové může konkurovat pouze olivám. Kyselina olejová posiluje obranyschopnost, podporuje imunitní systém, je znám také její pozitivní vliv na aterosklerózu a zdraví kardiovaskulární soustavy.


Cena je uvedená za 1 kg. Přesná cena bude vypočítána dle aktuální váhy. 


SKLADOVÁNÍ:

Skladujte při teplotě -18°C či nižší. Po rozmrazení znovu nezmrazujte. Konzumujte pouze po tepelné úpravě.

 PŘÍPRAVA:

Pro vychutnání přirozené delikátní chuti žeber Ibérico se obejdete bez marinády a žebírka před grilováním jednoduše ochuťte solí a pepřem.
Pokud přeci jen preferujete marinády, zkuste je alespoň 3-4 hodiny nebo přes noc marinovat ve směsi olivového oleje, česneku, papriky, soli a pepře. Ochucená žebírka grilujte na rozpálených uhlících dřevěného uhlí Quebracho, které mu dodá vynikající kouřové aroma a chuť. Nebo předehřejte gril na středně vysokou teplotu a grilujte pomalu asi 20  - 25 minut z každé strany. 
Před podáváním nezapomeňte nechat žebra několik minut odpočinout, aby se rozvinula jejich chuť a šťavnatost.

Dobrou chuť!



 

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Španělské maso Ibérico & Wagyu
Druh masa: mražené
Země původu: Španělsko

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: