Vepřová žebra Ibérico “Costillas Ibérica”
Související produkty
Detailní popis produktu
Země původu: Španělsko
Druh masa: mražené
Lahůdka pro všechny milovníky žeber a vepřového masa Ibérico s bohatou intenzivní chutí a dokonalou šťavnatostí.
Vepřové maso Ibérico je považováno vyhlášenými šéfkuchaři za nejlahodnější vepřové na světě. Je vyhledáváno gurmány celého světa pro svou nezaměnitelnou nasládlou jemně ořechovou chuť a delikátní bohaté mramorování.
Díky své genetické výbavě jsou iberská prasátka požehnána schopností velmi rychle vytvářet bohatý intramuskulární tuk mezi svalovými vlákny, což způsobuje jedinečnou křehkost a lahodnou chuť masa.
Iberské maso je jedním z mála bílých mas s vysokým podílem bílkovin, draslíku, vitamínu B a minerálů a naopak s nízkým obsahem tuku. Svým vysokým obsahem omega-9 nenasycené mastné kyseliny olejové může konkurovat pouze olivám. Kyselina olejová posiluje obranyschopnost, podporuje imunitní systém, je znám také její pozitivní vliv na aterosklerózu a zdraví kardiovaskulární soustavy.
Cena je uvedená za 1 kg. Přesná cena bude vypočítána dle aktuální váhy.
SKLADOVÁNÍ:
Skladujte při teplotě -18°C či nižší. Po rozmrazení znovu nezmrazujte. Konzumujte pouze po tepelné úpravě.
PŘÍPRAVA:
Pro vychutnání přirozené delikátní chuti žeber Ibérico se obejdete bez marinády a žebírka před grilováním jednoduše ochuťte solí a pepřem.
Pokud přeci jen preferujete marinády, zkuste je alespoň 3-4 hodiny nebo přes noc marinovat ve směsi olivového oleje, česneku, papriky, soli a pepře. Ochucená žebírka grilujte na rozpálených uhlících dřevěného uhlí Quebracho, které mu dodá vynikající kouřové aroma a chuť. Nebo předehřejte gril na středně vysokou teplotu a grilujte pomalu asi 20 - 25 minut z každé strany.
Před podáváním nezapomeňte nechat žebra několik minut odpočinout, aby se rozvinula jejich chuť a šťavnatost.
Dobrou chuť!
Doplňkové parametry
Kategorie: | Španělské maso Ibérico & Wagyu |
---|---|
Druh masa: | mražené |
Země původu: | Španělsko |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.