Hovězí jelítko WAGYU MORCILLA
Související produkty
Detailní popis produktu
Země původu: Španělsko
Balení: 265 g
Hovězí jelítko vyrobené z plemene Wagyu na španělské farmě Santa Rosalia podle tradičního receptu "Morcilla de Burgos" s použitím rýže, cibule a směsi koření. Skvěle si ho vychutnáte grilované, smažené či jako nádivku. Oproti vepřovému jelítku se liší vyváženější a bohatší chutí.
Pro svou výjimečnou kvalitu a chuť získalo mezinárodní ocenění GREAT TASTE 2022.
Tuk v jelítku obsahuje vysoké procento zdraví prospěšných nenasycených mastných kyselin Omega 3, Omega 6 a Omega 9.
Příprava: Opečte jelítko vcelku na pánvi či na grilu. Po té rozkrájejte na cca. 2 cm kusy a pro snadnější konzumaci každý kus ještě opečte z obou stran.
Skladování: skladujte v chladu při teplotě 0-5°C.
Farma Santa Rosalía
Farma Santa Rosalía byla založena ve španělské provincii Burgos roku 1975 Baskem Patxi Garmendia a od roku 1990 chová plemeno Wagyu. Pečlivě dodržuje podmínky vlastního chovu tohoto plemene. Maso z této farmy je známé jako jedno nejvyhlášenějších a nejkvalitnějších pro svou chuť a vůni.
O zvířata je na farmě Santa Rosalía postaráno v opravdu nejvyšším standardu a to se odráží na kvalitě masa. Každé zvíře má více než 100m2 vlastního volného prostoru, stravují se vysoce kvalitním krmivem z obilných vloček a bio vínem z vlastního sklepa, které slouží jako přírodní zdroj antioxidantů. Dopřávají si i poslech vážné hudby, jak je u chovu tohoto plemena zvykem. Finca Santa Rosalía myslí i na životní prostředí a snaží se omezit globální oteplování speciálním krmivem bez aditiv s vysokou stravitelností, tak aby ovzduší nebylo kontaminováno plyny a omezoval se skleníkový efekt. Hnůj je na farmě zužitkován jako organické hnojivo na vlastních pozemcích. Maso neopustí farmu ke svým spotřebitelům bez přísné kontroly a dohledu až po samotné zabalení a transport.
O plemeni Wagyu
Jedná se o prvotřídní hovězí skot označován také jako Kobe Beef. Toto plemeno pochází totiž původně z Japonska, kde ho Japonci dříve využívali převážně při práci na polích a při převážení těžkého nákladu. Až později objevili jedinečnou chuť tohoto hovězího masa a postupně se rozšířilo do celého světa. Nyní patří k nejvýše ceněným hovězím masům. Hovězí Wagyu je velmi hustě mramorované, obsahuje více tuku, je velmi křehké až téměř rozpadající se v ústech.
Složení: cibule, rýže, hovězí tuk Wagyu 16%, hovězí krev Wagyu 14%, papřika, koření, sůl.
Bez obsahu barviv a konzervantů. Neobsahuje lepek.
Příprava Wagyu Hamburgeru šéfkuchařem Toni González z restaurace El Nuevo Molino oceněný Michelinskou hvězdou
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.