Mražený cheesecake může být ideální sladkou tečkou na slavnostním menu. Co při jeho přípravě využít osvědčené kombinace banánu a čokolády a vylepšit ji přidáním slušné porce dulce de leche? Příprava mraženého cheesecaku je opravdu jednoduchá, jen při ní musíme počítat s časem nutným k jeho zmrazení. Odměnou nám ale bude lahodný a docela originální dezert. Na malou kulatou formu o průměru 15 cm a výšce 6 cm budeme potřebovat: 400 g smetanového sýra (žervé, Philadelphia či mascarpone id...
Recepty a tipy - Sladké
Sladké fondue je gurmánským zážitkem. Co se ale stane, pokud ho připravíme z dulce de leche? Díky mléčnému karamelu se tato sladká omáčka bude skutečně dokonale rozplývat na jazyku. Fondue bude krásně jemné a se svěžím ovocem se bude příjemně doplňovat. Pro úpravu konzistence omáčky a její zjemnění přidáváme smetanu. Výslednou konzistenci tak můžeme přizpůsobit našim preferencím. Je jen na nás, zda sáhneme po klasické smetaně na šlehání, nebo jestli upřednostníme třeba některou její rostlinnou ...
K českým Vánocům patří neodmyslitelně sladké drobnosti. Co přidat tento rok na náš stůl něco latinskoamerického? Třeba chuť mléčného karamelu dulce de leche? Dulce de leche patří mezi oblíbené latinskoamerické dobroty. Jedná se o mléčný karamel, který má ohromnou škálu uplatnění - pochutnat si na něm můžeme v palačinkách, na vaflích či pudincích, vyrábí se z něj polevy, přidává se do zmrzliny nebo se s ním třeba plní bonbony. A nakonec, dulce de leche tradičně najdeme také v sušenkách známých j...