Osvěžující nápoj Sangria Cava spojuje to nejlepší z obou drinků - lahodné šťavnaté ovoce ze Sangrie a kvalitní bublinky ze šumivého vína Cava typu Champagne pocházejícího ze španělské oblasti Penedés. Připravte si ho podle receptu food blogerky Ivča Příběhy kuchyně. Zamilujete si ho nejen na letní party a oslavy.
Co bude potřeba:
✔ 1 lahev šumivého vína Cava (750ml)
✔ šťáva z poloviny citronu
✔ hrnek pomerančové šťávy (džusu, 240 ml)
✔ 60 ml pomerančového likéru typu Grand Marnier
✔ lžíce cukru (nechám na vás, já jsem cukr vynechala)
✔ ovoce (broskve, pomeranč, jahody nebo cokoliv co máte doma)
✔ čerstvá máta na dozdobení
Postup:
Ovoce nakrájíme na drobné kousky a zalijeme ho pomerančovou šťávou, citronovou šťávou a pomerančovým likérem, pokud budete chtít sangriu ještě více alkoholovou, můžete přidat i oblíbenou brandy.
Katalánci také do ovoce přidávají ještě lžíci cukru, ale není to nezbytné.
Takto připravené ovoce zasypeme ledem a opatrně vlijeme šumivé víno Cava a zlehka promícháme. Ozdobíme mátou a můžeme podávat.