Ingredience: Na steak: 1 kg argentinského hovězího nízkého roštěnce v celku (striploin) 1 lžíci olivového oleje 300g hrubé soli čerstvě drcený pepř Na chimichurri: velká hrst nasekané hladkolisté petrželky 1 lžíce nasekaného čerstvého oregana 2 lžičky nasekaného čerstvého rozmarýnu 1 zarovnaná lžička mleté uzené papriky 1/2 lžičky drceného sušeného chilli 1 stroužek česneku, drcený 1 bobkový list 3 lžíce červeného vinného octa 3 lžíce olivového oleje mořská sůl a čerstvě mletý pepř Př...
Recepty a tipy - Maso, Strana 2
Ingredience: 1 kg masa na flank steak z uruguayského býka (hovězí pupek)Sůl para la parrilla (argentisnská sůl na grilování)čerstvě mletý čtyřbarevný pepř Příprava: 4 porce příprava: 15 minut Maso nechte ohřát na pokojovou teplotu. Z obou stran ho pak lehce osolte a opepřete a položte na rozpálený gril, který pokud možno přiklopte. Pečte z obou stran, vždy asi 4 až 5 minut dozlatova, záleží na rozpálenosti grilu. Hotové maso nechte asi 5 minut odpočinout a pak ho krájejte ostrým nožem ...
Příprava 40 minut Grilování 50 minutPro 4 osoby 900 g flank steaku(část hovězího pupku)1 lžíce řepkového olejemořská sůl a čerstvě mletý pepř NA OMÁČKU357 ml balzamikového octa1 lžíce řepkového oleje1 malá cibule, nakrájená nahrubo1 velký stroužek česnekunakrájený nahrubo125 ml dobrého kečupu1 lžíce mletého chilli ancho1,5 lžičky mleté sladké papriky2 lžičky dijonské hořčice1,5 lžičky červeného vinného octa1,5 lžičky worcesterské omáčky1 malá chilli paprička chipotlenakládaná v omáčce adobo1,...
Vítězný recept Markéty Hrubešové z pořadu VIP prostřeno Gratulujeme Markétě Hrubešové k vítězství v soutěži VIP prostřeno! Zde přinášíme její komentář k vítězství a vítězný recept: „Kuchařina je spojením píle, talentu a také zásadní používání těch nejkvalitnějších výchozích surovin. Nedávno jsem zvítězila v jedné televizní kuchařské soutěži a mám radost, že také díky skvělé argentinské svíčkové, na kterou zkrátka nedám dopustit.“ Steaky z argen...
"Maso z argentinských býků je naprosto jedinečné. Je báječně šťavnaté, chutné a nemusí se vůbec marinovat. To, že se krávy celý den toulají po pampách a baští trávu je totiž z jejich masa cítit. Když si chci pochutnat na dobrém bifteku, jiné maso nekupuji. Dřív jsem hovězí maso různě nakládala, ale když narazíte na nekvalitní maso nebo řezníka, který se Vám dušuje, že kupujete svíčkovou z mladého býka a přitom si nesete domů starou krávu, žádná marináda Vám stejně nepomůže. Za kvalitu musí...
Ingredience: balení čerstvé argentinské svíčkové cca. 1,5 kg mořská sůl, černý pepř Příprava: Nakrájejte svíčkovou na 4-5 cm vysoké steaky. Maso má výraznou chuť a tak není zapotřebí koření ani marinád. Maso položíme na dostatečně rozpálenou pečící plochu (gril či steakovou mřížkovanou pánev) a zprudka opečeme po obou stranách, abychom zastavili únik šťávy. Po té maso posolíme, zmírníme oheň a dopečeme podle chuti: Rare - 2 min z každé strany Medium ra...
Ingredience: 800 g argentinské hovězí svíčkovésůlčerný pepř olivový olej8 stejně velkých brambor Příprava: Rozkrojíme každou bramboru na 4 špalíčky a ty opečeme na pánvi mírně potřené olivovým olejem. Naporcujeme čtyři 200g medailonky z argentinské svíčkové značky Gaucho. Jednotlivé špalíčky masa po obou stranách osolíme a opepříme černým pepřem. Po dobu 5 minut rozehřejeme pánev na vysokém ohni s trochou olivového oleje, poté vložíme medailonky na pánev a osmahneme 6 minunt z každé strany....
Ingredience: 400g argentinské hovězí svíčkové 30g čerstvého rozmarýnu čerstvě mletý černý pepř a sůl 1 francouzská bageta 4 stroužky česneku 0,5l olivového oleje extra virgin 4 čerstvá rajčata 1 červená cibule Příprava: Nakrájíme argentinskou svíčkovou na tenké plátky. Připravíme si mísu, kde smícháme nadrobno nasekaný rozmarýn, olivový olej, pepř s nachystanými plátky masa. Zahřejeme pánev. Plátky m...