Pravý argentinský steak s omáčkou chimichurri

Argentinská svíčková na grilu
 
Ingredience:
 
mořská sůl, černý pepř
  
 
Příprava:

Nakrájejte svíčkovou na 4-5 cm vysoké steaky. Maso má výraznou chuť a tak není zapotřebí koření ani marinád. Maso položíme na dostatečně rozpálenou pečící plochu (gril či steakovou mřížkovanou pánev) a zprudka opečeme po obou stranách, abychom zastavili únik šťávy. Po té maso posolíme, zmírníme oheň a dopečeme podle chuti:
 
Rare - 2 min z každé strany
Medium rare - 5 min z každé strany
Medium well - 8 min z každé strany
Well done - 10 min z každé strany
 
 
 

Chimmichurri omáčka na steaky

  
Ingredience:
 
2 papriky červené a 2 zelené 
3 stroužky česneku 
trochu petržele 
 
100 ml octa
2 lžíce oregana a 1 lžíce červené papriky
sůl, pepř
 
 
Příprava:

Papriky a česnek nakrájíme na drobné kostičky, přidáme olej a ocet, červenou papriku, oregano, sůl a pepř. Promícháme a necháme odstát 20 minut v chladničce.
Omáčkou polijeme steaky.