Pravá argentinská salsa chimichurri (čti “čimičuri) neodmyslitelně patří ke každému argentinskému steaku. Připravte si ji čerstvou dle našeho rodinného argentinského receptu a dokonalý chuťový zážitek je zaručen.
Ingredience:
½ hrnku olivového oleje Extra Virgin
2 polévkové lžíce červeného vinného octa
½ hrnku jemně nasekané petrželky
3-4 stroužky nadrobno nakrájeného česneku
2 malé červené chilli papričky nadrobno nakrájené bez semínek
¾ polévkové lžíce koření oregana
1 polévková lžíce soli
špetka pepře
Příprava:
Smíchejte všechny uvedené ingredience a nechejte alespoň 20 minut odstát. Salsou přelijte podávaný steak.
Pokud nemáte čas či ingredience na přípravu čerstvé salsy, připravte si ji jednoduše z našeho mixu Koření na Chimichurri , které je dobré mít vždy doma v záloze :).
Buen provecho!