Pravá argentinská omáčka chimichurri na hovězí steaky

Pravá argentinská salsa chimichurri (čti “čimičuri) neodmyslitelně patří ke každému argentinskému steaku. Připravte si ji čerstvou dle našeho rodinného argentinského  receptu a dokonalý chuťový zážitek je zaručen.

chimichurry-02

Ingredience:

½ hrnku olivového oleje Extra Virgin
2 polévkové lžíce červeného  vinného octa
½ hrnku jemně nasekané petrželky
3-4 stroužky nadrobno nakrájeného česneku
2 malé červené chilli papričky nadrobno nakrájené bez semínek
¾ polévkové lžíce koření oregana
1 polévková lžíce soli
špetka pepře

Příprava:

Smíchejte všechny uvedené ingredience a nechejte alespoň 20 minut odstát. Salsou přelijte podávaný steak.

Pokud nemáte čas či ingredience na přípravu čerstvé salsy, připravte si ji jednoduše z našeho mixu Koření na Chimichurri , které je dobré mít vždy doma v záloze :).

Buen provecho!