Ingredience:
800 g argentinské hovězí svíčkové
sůl
černý pepř
olivový olej
8 stejně velkých brambor
Příprava:
Rozkrojíme každou bramboru na 4 špalíčky a ty opečeme na pánvi mírně potřené olivovým olejem.
Naporcujeme čtyři 200g medailonky z argentinské svíčkové značky Gaucho. Jednotlivé špalíčky masa po obou stranách osolíme a opepříme černým pepřem. Po dobu 5 minut rozehřejeme pánev na vysokém ohni s trochou olivového oleje, poté vložíme medailonky na pánev a osmahneme 6 minunt z každé strany.
Kari omáčka
Ingredience:
2 cibule
4 stroužky česneku
30 g petržele
1 kostka bujónu - masox
1 lžička kari koření, 1 lžička papriky mleté sladké, 2 lžičky oregána
0,5l smetany ke šlehání
2 na pánvi osmahnuté cukety
2 na pánvi osmahnuté červené papriky
4 kousky kolumbijské mochyně a 4 snítky rozmarýnu na ozdobení
Příprava:
Nakrájíme cibuli, česnek a čerstvou petržel. Vložíme na pánev a přidáme oregáno, kari koření, sladkou mletou papriku, bujón (masox), pepř a lehoulince osmahneme. Poté přidáme smetanu ke šlehání a vaříme za stálého míchání 10 min. Následuje zahuštění moukou nebo škrobem a rozmixování.
Naservírujeme brambory a maso zalijeme kari omáčkou. Ozdobíme kouskem mochyně a snítkou rozmarýnu.