Hovězí carpaccio na ohni

Ingredience:

400g argentinské hovězí svíčkové

30g čerstvého rozmarýnu

čerstvě mletý černý pepř a sůl

1 francouzská bageta

4 stroužky česneku

0,5l olivového oleje extra virgin

4 čerstvá rajčata

1 červená cibule

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Příprava:

Nakrájíme argentinskou svíčkovou na tenké plátky. Připravíme si mísu, kde smícháme nadrobno nasekaný rozmarýn, olivový olej, pepř s nachystanými plátky masa.

Zahřejeme pánev. Plátky masa vložíme na rozpálenou pánev a během ½ min plátky za stálého obracení osmahneme dozlatova a podáváme na zahřátý talíř. Maso pokapeme olivovým olejem a osolíme. 

Jako přílohu servírujeme opečenou bagetu a rajčata s rukolou s cibulí. Rozkrojíme podélně bagetu, pokapeme olivovým olejem, přidáme sůl a pepř a lehce zapečeme v troubě. Zapečenou bagetu potřeme česnekem. Jako obměnu můžeme vyzkoušet položení plátků masa na rukolu s parmezánem.

 

Doporučené snoubení s vínem:

Hovězí argentinské maso doprovodí nejlépe víno typické argentinské odrůdy Malbec.

 

Dobrou chuť!