Ingredience:
1 kg masa na flank steak z uruguayského býka (hovězí pupek)
Sůl para la parrilla (argentisnská sůl na grilování)
čerstvě mletý čtyřbarevný pepř
Příprava:
4 porce
příprava: 15 minut
Maso nechte ohřát na pokojovou teplotu. Z obou stran ho pak lehce osolte a opepřete a položte na rozpálený gril, který pokud možno přiklopte. Pečte z obou stran, vždy asi 4 až 5 minut dozlatova, záleží na rozpálenosti grilu. Hotové maso nechte asi 5 minut odpočinout a pak ho krájejte ostrým nožem na tenké plátky.
Podávejte s pečivem nebo pečenými bramborami a vhodnou omáčkou, skvělá je třeba salsa verde či chimichurri.
Dobrou chuť!
Poděkování:
Časopis FOOD použil na recept uruguayský hovězí pupek z našeho eshopu. Děkujeme mnohokrát za spolupráci!
Autorem fotografií je vydavatelství Mladá Fronta.