Ingredience:
Na steak:
1 kg argentinského hovězího nízkého roštěnce v celku (striploin)
1 lžíci olivového oleje
300g hrubé soli
čerstvě drcený pepř
Na chimichurri:
velká hrst nasekané hladkolisté petrželky
1 lžíce nasekaného čerstvého oregana
2 lžičky nasekaného čerstvého rozmarýnu
1 zarovnaná lžička mleté uzené papriky
1/2 lžičky drceného sušeného chilli
1 stroužek česneku, drcený
1 bobkový list
3 lžíce červeného vinného octa
3 lžíce olivového oleje
mořská sůl a čerstvě mletý pepř
Příprava:
příprava: 15 minut + odležení
grilování: 15 minut
pro 4 - 6 osob
velmi snadné
Nakrájejte maso na silné plátky a ty ještě rozdělte na medailonky. Napíchejte je naplocho na kovové špízy a potřete olivovým olejem. Rozložte na plech a kompletně zasypte hrubou solí. Dejte na hodinu chladit.
Promíchejte přísady na chimichurri a dejte do chladu.
Maso vyndejte ze soli a osušte papírovými utěrkami. Opepřete je a na rozpáleném grilu opékejte po každé straně 7 minut, pokud máte rádi středně propečené (lze i déle podle chuti). Podávejte s chimichurri.
Dobrou chuť!