Argentinský steak z nízkého roštěnce s chimichurri dle časopisu APETIT

Striploin_Nízký roštěnec_400x377Ingredience:

Na steak:

1 kg argentinského hovězího nízkého roštěnce v celku (striploin)
1 lžíci olivového oleje
300g hrubé soli
čerstvě drcený pepř

Na chimichurri:

velká hrst nasekané hladkolisté petrželky
1 lžíce nasekaného čerstvého oregana
2 lžičky nasekaného čerstvého rozmarýnu
1 zarovnaná lžička mleté uzené papriky
1/2 lžičky drceného sušeného chilli
1 stroužek česneku, drcený
1 bobkový list
3 lžíce červeného vinného octa
3 lžíce olivového oleje
mořská sůl a čerstvě mletý pepř 

Příprava:

příprava: 15 minut + odležení
grilování: 15 minut
pro 4 - 6 osob
velmi snadné

Nakrájejte maso na silné plátky a ty ještě rozdělte na medailonky. Napíchejte je naplocho na kovové špízy a potřete olivovým olejem. Rozložte na plech a kompletně zasypte hrubou solí. Dejte na hodinu chladit.

Promíchejte přísady na chimichurri a dejte do chladu.

Maso vyndejte ze soli a osušte papírovými utěrkami. Opepřete je a na rozpáleném grilu opékejte po každé straně 7 minut, pokud máte rádi středně propečené (lze i déle podle chuti). Podávejte s chimichurri.
Dobrou chuť!