ARGENTINSKÝ ROASTBEEF podle Matouše Kohouta

Podle receptu MMA fightera @matouskohout s naším argentinským Rumpsteakem se rozhodně dopracujete k vítězství a na roastbeefu si dokonale pochutnáte.
 
roastbeef-kohout-main_1
 
 
CO POTŘEBUJETE?
 

Argentinský Rumpsteak

Sůl, pepř, tymián, rozmarýn

Dijonská hořtice

Pečené brambory grenaille a cherry rajčata

 
PŘÍPRAVA ROASTBEEFU:
 
🔪 Rumpsteak vyndáme alespoň 2h před vařením, aby mělo pokojovou teplotu a nedostalo šok po vložení na pánev.
🔪 Maso osolíme a dáme na rozpálenou pánev (musí se z ní kouřit). Uděláme barvu (cca 2-3min z každé strany i z boků).
🔪 Poté přendáme do pekáče a potřeme dijonskou hořčicí, znovu osolíme a opepříme, na horu přidáme tymián a rozmarýn.
🔪 Vložíme do trouby, kterou máme rozehřátou na 100 stupňů a pečeme 2,5 až 3h (ideálně mít po ruce teploměr a péct na 63 stupňů).
🔪 Poté vyndáme z trouby a necháme maso odpočinout a zatáhnout na 10 minut.
🔪 Na závěr krájíme na co nejtenčí plátky a servírujeme třeba s bramborem a pečenými cherry rajčaty či do sendvičů