Podle receptu MMA fightera @matouskohout s naším argentinským Rumpsteakem se rozhodně dopracujete k vítězství a na roastbeefu si dokonale pochutnáte.
CO POTŘEBUJETE?
Sůl, pepř, tymián, rozmarýn
Dijonská hořtice
Pečené brambory grenaille a cherry rajčata
PŘÍPRAVA ROASTBEEFU:
🔪 Rumpsteak vyndáme alespoň 2h před vařením, aby mělo pokojovou teplotu a nedostalo šok po vložení na pánev.
🔪 Maso osolíme a dáme na rozpálenou pánev (musí se z ní kouřit). Uděláme barvu (cca 2-3min z každé strany i z boků).
🔪 Poté přendáme do pekáče a potřeme dijonskou hořčicí, znovu osolíme a opepříme, na horu přidáme tymián a rozmarýn.
🔪 Vložíme do trouby, kterou máme rozehřátou na 100 stupňů a pečeme 2,5 až 3h (ideálně mít po ruce teploměr a péct na 63 stupňů).
🔪 Poté vyndáme z trouby a necháme maso odpočinout a zatáhnout na 10 minut.
🔪 Na závěr krájíme na co nejtenčí plátky a servírujeme třeba s bramborem a pečenými cherry rajčaty či do sendvičů