Španělské iberské vepřové "Secreto IBÉRICO Cruceta"
Související produkty
Detailní popis produktu
Země původu: Španělsko
Druh: mražené
Vepřové Secreto Ibérico pochází z polodivokých plachých španělských černých iberských prasat známých jako „Pata Negra“. Zvířata se prohánějí po svazích španělské provincie Extremadura u portugalských hranic a jsou krmena stravou bohatou na žaludy, což se výrazně podepisuje na jedinečné nasládlé máslově ořechové chuti masa.
Díky své genetické výbavě jsou iberská prasátka požehnána schopností velmi rychle vytvářet bohatý intramuskulární tuk mezi svalovými vlákny, což způsobuje jedinečnou křehkost a chuť masa.
Secreto (španělsky tajemství), někdy též nazývané Cruceta, je specifický řez masa z oblasti za přední nohou zvířete, který v syrovém stavu charakterizuje jeho růžově bílá barva a bohaté mramorování. Teprve tepelná úprava dává vyniknout chuti a šťavnatosti tohoto kusu masa.
Iberské maso je jedním z mála bílých mas s vysokým podílem bílkovin, draslíku, vitamínu B a minerálů a naopak s nízkým obsahem tuku. Svým vysokým obsahem omega-9 nenasycené mastné kyseliny olejové může konkurovat pouze olivám. Kyselina olejová posiluje obranyschopnost, podporuje imunitní systém, je znám také její pozitivní vliv na aterosklerózu a zdraví kardiovaskulární soustavy.
Cena je uvedená za 1 kg. Přesná cena bude vypočítána dle aktuální váhy.
Příprava
Chuť vepřového masa Secreto Ibérico je tak výjimečná, že k dosažení perfektního výsledku nepotřebuje příliš složitých úprav.
Ponechejte celý kus masa v celku, posolte ho hrubozrnnou solí a opepřete. Připravte ho ideálně na grilu či na pánvi a opékejte 3-4 minuty z každé strany. Na závěr pokapejte citronem a koncert chutí může začít. Buen provecho!
Skladování
Skladujte při teplotě -18°C či nižší. Po rozmrazení znovu nezmrazujte. Konzumujte pouze po tepelné úpravě.
Doplňkové parametry
Kategorie: | MASO |
---|---|
Druh: | mražené |
Země původu: | Španělsko |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.