Španělské iberské vepřové " Pluma Ibérico"
Detailní popis produktu
Země původu: Španělsko
Druh: mražené
Vepřové Ibérico pochází z polodivokých plachých španělských černých iberských prasat známých jako „Pata Negra“. Zvířata se prohánějí po svazích španělské provincie Extremadura u portugalských hranic a jsou krmena stravou bohatou na žaludy, což se výrazně podepisuje na jedinečné nasládlé máslově ořechové chuti masa. Díky své genetické výbavě jsou iberská prasátka požehnána schopností velmi rychle vytvářet bohatý intramuskulární tuk mezi svalovými vlákny, což způsobuje jedinečnou křehkost a chuť masa.
Pluma Ibérico nazývaná také "Ibérico Pork Flank steak" je jedním z nejvzácnějších řezů masa z iberského polodivokého prasete. Jedná se specifický řez pocházející z části svalu nad krkovicí, jehož tvar připomíná křídlo. Připravíte si z něho velmi šťavnatý steak s typickou chutí a vůní iberského vepřového.
Iberské maso je jedním z mála bílých mas s vysokým podílem bílkovin, draslíku, vitamínu B a minerálů a naopak s nízkým obsahem tuku. Svým vysokým obsahem omega-9 nenasycené mastné kyseliny olejové může konkurovat pouze olivám. Kyselina olejová posiluje obranyschopnost, podporuje imunitní systém, je znám také její pozitivní vliv na aterosklerózu a zdraví kardiovaskulární soustavy.
Cena je uvedená za 1 kg.
Při obvyklé váze 1,2 kg, bude cena vašeho balení cca. 678 Kč. Přesná cena bude vypočítána dle aktuální váhy.
Příprava
Chuť vepřového masa Pluma Ibérico je tak výjimečná, že k dosažení perfektního výsledku nepotřebuje příliš složitých úprav.
Ponechejte celý kus masa v celku, posolte ho hrubozrnnou solí a opepřete kvalitním pepřem. Připravte si ho ideálně na grilu či na litinové pánvi na medium. Steak tak bude křupavý se šťavnatým růžovým středem. Před podáváním nechte 5 minut odpočinout. Buen provecho!
Skladování
Skladujte při teplotě -18°C či nižší po dobu max. 1 roku. Po rozmrazení ihned spotřebujete, znovu nezmrazujte. Konzumujte pouze po tepelné úpravě.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.