Argentinský nízký roštěnec - STRIPLOIN
Související produkty
Detailní popis produktu
Země původu: Argentina
Doba zrání: cca 2 měsíce
Steak z nízkého roštěnce je libovější a méně mramorovaný tukem než z roštěnce vysokého. Je to bezesporu jeden z nejoblíbenějších řezů masa na grilování. Pochází ze zadní části roštěné, ze hřbetu mladých argentinských volků trávících svůj celý život na prosluněných zelených argentinských pampách. Jeho základní charakteristikou je především tukové krytí, které steaku dodává nezaměnitelnou chuť, vzhled i aroma. Nízký roštěnec je též vhodný na pečení a dušení či oblíbený roastbeef.
Maso je originál balené ve vakuu v Argentině a neporušené dovezené chlazené při 0°C do České republiky.
Příprava
Maso vybalte z originálního vakuového obalu, osušte papírovou utěrkou a nechejte cca. 20 minut odpočinout. Poté nakrájejte na zhruba 3-4 cm vysoké steaky a rychle opečte z obou stran na grilu či steakové pánvi, aby se maso zatáhlo a nevytékala z něj šťáva. Steak neobracejte dříve než jde sám snadno otočit. Pak pečte z každé strany cca. 3-4 minuty dle vaší preference. Následně steak osolte, nechejte pár minut odpočinout a můžete podávat. Do masa při pečení nepíchejte, aby nevytékala šťáva.
Skladování a trvanlivost
Chlazené maso skladujte ideálně při 0 – 3 °C. Při této teplotě vám vydrží dle expirace uvedené na obalu. V běžné lednici, která chladí většinou na 5-7 °C, jeho trvanlivost klesá a vydrží max. 3 - 5 dnů.
Cena je uvedena za 1 kg.
Hmotnost balení: cca 3 kg
Objednáte-li 1 balení, bude cena vaší objednávky cca 2250,-Kč (přesnou cenu sdělíme dle váhy konkrétního balení).
Proč je argentinské hovězí maso je světově proslulé?
Krávy se zde celoročně pasou pod širým nebem a spásají trávu na zelených a vlhkých rovinách, zvaných pampy. Mají dostatek pohybu, což přispívá ke křehkosti masa. Dobytek není chován ve stresu v kravínech a podávání hormonů ke stimulaci růstu či podávání antibiotik je v Argentině zakázáno! Argentinské maso z mladých volků má výraznou barvu a chuť a je tak křehké a šťavnaté, že k jeho přípravě nepotřebujete žádná koření ani marinády. Maso je zpracováváno a baleno v Argentině při přísných hygienických podmínkách a vyzrává 4-5 týdnů ve vakuu při cestě do Evropy na lodích kontejnerech chlazených při 0-3 stupních Celsia. Odtud putuje ve chlazených vozech do chladicích boxů našeho skladu. Našim cílem je poskytovat kontinuální prémiovou kvalitu hovězího masa z nejlepších argentinských farem, které osobně prověřujeme.
Doplňkové parametry
Kategorie: | MASO |
---|---|
Druh masa: | čerstvé |
Země původu: | Argentina |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.