Argentinská květová špička - PICANHA s tukovým krytím

Tip
750 Kč 670 Kč bez DPH
Skladem

Čerstvé prémiové vyzrálé hovězí maso

Cena uvedená za 1 kg

Váha 1 balení: cca 1,5 kg

Detailní informace

Detailní popis produktu

Země původu: Argentina

Doba zrání: cca 2 měsíce


Picanha, známá u nás jako květová špička, pochází z horní části hovězí kýty tzv. špičky. Jedná se o nejlepší část kýty nacházející se poblíž nízkého roštěnce pocházející z mladých argentinských volků trávících svůj celý život na prosluněných zelených argentinských pampách. Vyznačuje se jemným mramorováním a silnou tukovou vrstvou na vrchu. Vyniká křehkostí, šťavnatost a výraznou chutí. Je velmi oblíbená na steakovou úpravu, ale hodí se i na pečení, vaření (tafelspitz) či plněné rolády.

Maso je originál balené ve vakuu v Argentině a neporušené dovezené chlazené při 0°C do České republiky.


Příprava
Maso vybalte z originálního vakuového obalu, osušte papírovou utěrkou a nechejte cca. 20 minut odpočinout. Tukovou vrstvu při pečení neodstraňujte, dodává masu vynikající chuť a vůni. Nakrájejte podélně přes vlákno na cca. 3-4 části a osolte hrubozrnnou solí a nechejte 5 – 10 minut odpočinout. Zbytek solí poté odrolte. Poté rychle opečte z obou stran a následně po zatažení pečte cca. 3-4 minuty z každé strany na steakové pánvi či nejlépe na grilu na dřevěné uhlí. Klíčové je ji pak nakrájet na slabé plátky kolmo na vlákno. Picanha se též může péct vcelku tukovou vrstvou směrem dolů. V brazilských restauracích se z ní připravuje proslulé Churrasco na grilovací jehle.


Skladování a trvanlivost
Chlazené maso skladujte ideálně při 0 – 3 °C. Při této teplotě vám vydrží dle expirace uvedené na obalu. V běžné lednici, která chladí většinou na 5-7 °C, jeho trvanlivost klesá a vydrží max. 3-5 dnů.

Cena je uvedena za 1 kg.

Hmotnost balení: cca 1,5 kg

Objednáte-li 1 balení, bude cena Picanhy o váze 1,5 kg 975,-Kč (přesnou cenu sdělíme dle váhy konkrétního balení).

Proč je argentinské hovězí maso je světově proslulé?
Krávy se zde celoročně pasou pod širým nebem a spásají trávu na zelených a vlhkých rovinách, zvaných pampy. Mají dostatek pohybu, což přispívá ke křehkosti masa. Dobytek není chován ve stresu v kravínech a podávání hormonů ke stimulaci růstu či podávání antibiotik je v Argentině zakázáno! Argentinské maso z mladých volků má výraznou barvu a chuť a je tak křehké a šťavnaté, že k jeho přípravě nepotřebujete žádná koření ani marinády. Maso je zpracováváno a baleno v Argentině při přísných hygienických podmínkách a vyzrává 4-5 týdnů ve vakuu při cestě do Evropy na lodích kontejnerech chlazených při 0-3 stupních Celsia. Odtud putuje ve chlazených vozech do chladicích boxů našeho skladu. Našim cílem je poskytovat kontinuální prémiovou kvalitu hovězího masa z nejlepších argentinských farem, které osobně prověřujeme.

Doplňkové parametry

Kategorie: MASO
Druh masa: čerstvé
Země původu: Argentina

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: