Argentinský hovězí pupek - Flank Steak
Související produkty
Detailní popis produktu
Země původu: Argentina
Hmotnost: cca. 500 - 600g
Flank steak, u nás známý jako hovězí pupek, pochází ze spodního šálu pupku, nebo-li břišního svalu. Je velmi oblíbeným řezem na steaky pro ty, kteří mají rádi šťavnaté libovější steaky. Během grilování je ideální na začátek při čekání na další řezy masa, které se grilují delší dobu. Vzhledem k jeho plochému tvaru se peče či griluje včelku a krájí na úzké plátky. Dokonale doplní váš salát či si ho vychutnejte samostatně jako Argentinci s omáčkou chimichurri.
Příprava
Po vybalení z vakua doporučujeme maso osušit papírovou utěrkou a nechat při pokojové teplotě minimálně 20 minut vydýchat. Flank steak doporučujeme grilovat či péct na steakové pánvi vcelku. Maso vložte na rozpálenou steakovou pánev či gril a rychle opečte z obou stran, aby se zatáhlo a nevytékala z něj šťáva. Po té pečte cca. 4 minuty z každé strany na požadovaný stupeň propečení. Do masa při pečení nepíchejte, aby nevytékala šťáva. Po té osolte, nechejte pár minut odpočinout a následně nakrájejte na užší plátky kolmo na svalová vlákna. Jen tak bude váš steak maximálně křehký a vláčný.
Skladování
Chlazené maso skladujte ideálně při 0 – 3 °C. Při této teplotě vám vydrží dle expirace uvedené na obalu. V běžné lednici, která chladí většinou na 5-7 °C, jeho trvanlivost klesá a vydrží max. 3-5 dnů.
Cena je uvedena za 1 kg.
Hmotnost balení: cca 500g
Objednáte-li 1 balení, bude cena vaší objednávky cca 330,-Kč (přesnou cenu sdělíme dle váhy konkrétního balení).
Proč je argentinské hovězí maso je světově proslulé?
Krávy se zde celoročně pasou pod širým nebem a spásají trávu na zelených a vlhkých rovinách, zvaných pampy. Mají dostatek pohybu, což přispívá ke křehkosti masa. Dobytek není chován ve stresu v kravínech a podávání hormonů ke stimulaci růstu či podávání antibiotik je v Argentině zakázáno! Argentinské maso z mladých volků má výraznou barvu a chuť a je tak křehké a šťavnaté, že k jeho přípravě nepotřebujete žádná koření ani marinády. Maso je zpracováváno a baleno v Argentině při přísných hygienických podmínkách a vyzrává 4-5 týdnů ve vakuu při cestě do Evropy na lodích kontejnerech chlazených při 0-3 stupních Celsia. Odtud putuje ve chlazených vozech do chladicích boxů našeho skladu. Našim cílem je poskytovat kontinuální prémiovou kvalitu hovězího masa z nejlepších argentinských farem, které osobně prověřujeme.
Doplňkové parametry
Kategorie: | MASO |
---|---|
Druh masa: | čerstvé |
Země původu: | Argentina |
Odpovědět