Argentinská hovězí žebra - Short Ribs bez kosti

Značka: Angus Pure
850 Kč 759 Kč bez DPH
Skladem

Mražená prémiová hovězí žebra "grain fed"  bez kosti

Cena uvedená za 1 kg

Hmotnost balení: cca. 1,5 kg

Detailní informace

Detailní popis produktu

Země původu: ARGENTINA

Argentinská hovězí žebra bez kosti (tapa de bife) jsou dokonalou lahůdkou na grilování, pečení v troubě či přípravu sous-vide. Jedná se o stejně luxusní maso jako short ribs, pouze je již vykostěné. Pomalým grilováním či pečením se  nádherně rozpadají a díky bohatému mramorování tukem jsou dokonale šťavnatá.

Jak žebra připravit?

Nepodceňte marinádu. Můžete použít například sojovou omáčku, červený vinný ocet, Tabasco a hovězí vývar. Podpoříte tak chuť hovězího s nádechem umami. Milovníci pálivých chutí mohou do marinády přidat chilli omáčku a med. Bohatě potřete marinádou maso a nechte její kouzlo pracovat v lednici minimálně 3-4 hodiny.

PŘÍPRAVA NA GRILU NA DŘEVĚNÉM UHLÍ
Nad přímým žárem ohně na grilu opečte 5 minut z každé strany. Po té pokračujte  pomalým grilováním 30 minut na nepřímé zóně pouze na rozžhaveném uhlí (uhlíky mají bílou popelavou barvu). Následně zabalte do alobalu či grilovací folie a pokračujte s pomalým pečením nad lehce rozžhavenými uhlíky či v troubě 2 další hodiny. Tak docílíte dokonalé křehkosti masa.

PŘÍPRAVA V TROUBĚ
Předehřejte troubu na 200°C. Vložte žebra na plech vyložený pečicím papírem a pečte při vysoké teplotě 10 minut. Po té upravte teplotu na 135°C a pečte 30 minut. Po té žebra uzavřete do pečící folie a pečte dalších 60 minut.


Cena je uvedena za 1 kg

Hmotnost balení: cca 1,5 kg

Objednáte-li 1 balení, bude cena vaší objednávky cca 825,-Kč (přesnou cenu sdělíme dle váhy konkrétního balení).

 

 

Doplňkové parametry

Kategorie: MASO
Druh masa: mražené
Země původu: Austrálie

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: