Argentinská hovězí žebra - Short Ribs bez kosti
Související produkty
Detailní popis produktu
Země původu: ARGENTINA
Argentinská hovězí žebra bez kosti (tapa de bife) jsou dokonalou lahůdkou na grilování, pečení v troubě či přípravu sous-vide. Jedná se o stejně luxusní maso jako short ribs, pouze je již vykostěné. Pomalým grilováním či pečením se nádherně rozpadají a díky bohatému mramorování tukem jsou dokonale šťavnatá.
Jak žebra připravit?
Nepodceňte marinádu. Můžete použít například sojovou omáčku, červený vinný ocet, Tabasco a hovězí vývar. Podpoříte tak chuť hovězího s nádechem umami. Milovníci pálivých chutí mohou do marinády přidat chilli omáčku a med. Bohatě potřete marinádou maso a nechte její kouzlo pracovat v lednici minimálně 3-4 hodiny.
PŘÍPRAVA NA GRILU NA DŘEVĚNÉM UHLÍ
Nad přímým žárem ohně na grilu opečte 5 minut z každé strany. Po té pokračujte pomalým grilováním 30 minut na nepřímé zóně pouze na rozžhaveném uhlí (uhlíky mají bílou popelavou barvu). Následně zabalte do alobalu či grilovací folie a pokračujte s pomalým pečením nad lehce rozžhavenými uhlíky či v troubě 2 další hodiny. Tak docílíte dokonalé křehkosti masa.
PŘÍPRAVA V TROUBĚ
Předehřejte troubu na 200°C. Vložte žebra na plech vyložený pečicím papírem a pečte při vysoké teplotě 10 minut. Po té upravte teplotu na 135°C a pečte 30 minut. Po té žebra uzavřete do pečící folie a pečte dalších 60 minut.
Cena je uvedena za 1 kg
Hmotnost balení: cca 1,5 kg
Objednáte-li 1 balení, bude cena vaší objednávky cca 825,-Kč (přesnou cenu sdělíme dle váhy konkrétního balení).
Doplňkové parametry
Kategorie: | MASO |
---|---|
Druh masa: | mražené |
Země původu: | Austrálie |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.