Fondue s dulce de leche
Sladké fondue je gurmánským zážitkem. Co se ale stane, pokud ho připravíme z dulce de leche? Díky mléčnému karamelu se tato sladká omáčka bude skutečně dokonale rozplývat na jazyku. Fondue bude krásně jemné a se svěžím ovocem se bude příjemně doplňovat.
Pro úpravu konzistence omáčky a její zjemnění přidáváme smetanu. Výslednou konzistenci tak můžeme přizpůsobit našim preferencím. Je jen na nás, zda sáhneme po klasické smetaně na šlehání, nebo jestli upřednostníme třeba některou její rostlinnou alternativu.
Zajímavou možností je smetanu předem ochutit kořením - vanilkou, skořicí nebo třeba chilli papričkou. Pokud se pro to rozhodneme, nejjednodušší cestou bude zahřívání smetany a koření ve vodní lázni a následné zcezení.
Na zhruba 1 šálek budeme potřebovat:
- 250-300 g dulce de leche
- smetanu dle chuti
- 150 g jahod či jiného ovoce
Připravíme si vodní lázeň - do nízkého hrnce napustíme asi 3 centimetry vody.
Do teplovzdorné nádobky přemístíme dulce de leche a nádobu s ním vložíme do vodní lázně. Zahříváme a průběžně mícháme.
Do rozehřátého dulce de leche po troškách přidáváme smetanu, kterou důkladně vmícháme.
Jakmile má omáčka správnou hustotu, můžeme ji servírovat s připravenými kousky ovoce např. s jahodami, banány, mangem či mandarinkami.
Buen Provecho!