Kovové brčko "Bombilla"
Detailní popis produktu
Země původu: Argentina
Brčko (bombilla) se používá k pití i přípravě maté.
Příprava maté krok za krokem:
1- Naplnit nádobku do tří čtvrtin čajem maté.
2- Přikrýt nádobku, obrátit ji a několikrát protřepat, aby se čaj maté dobře rozložil.
3- Když obrátíte znovu nádobku do výchozí polohy, dbejte, aby v ní zůstal čaj nakloněn přibližně v úhlu 45°, aby se tak po straně vytvořil prázdný prostor. Čaj maté v tomto prostoru navlhčete trochou vlažné vody a po chvilce přidejte trochu teplejší vody.
4- Počkejte až čaj maté absorbuje vodu a teprve tehdy vložte pítko (brčko) do vlhkého maté tak, aby se pevně zapíchlo a zůstalo opřené o stěnu nádobky.
5- Začněte lít opatrně po brčku horkou vodu mezi 70 a 80°C, nikdy vařící, a postupujte na maté suché tak, abyste dostali chuť maté postupně, nádobku za nádobkou. Nikdy se nedoporučuje zaplavit maté hned napoprvé.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.