Argentinský vysoký roštěnec - RIB EYE Steak

Tip
1 050 Kč 938 Kč bez DPH
Skladem

Čerstvé prémiové vyzrálé hovězí maso

Cena uvedená za 1 kg

Váha 1 balení: cca 2 - 2,5 kg

Detailní informace

Detailní popis produktu

Země původu: Argentina

Doba zrání: cca 2 měsíce 


Vysoký roštěnec bývá označován za nejšťavnatější a nejoblíbenější hovězí steak. Pochází ze hřbetu mladých argentinských volků trávících svůj celý život na prosluněných zelených argentinských pampách. Je charakteristický svým jemným mramorováním a tukovým očkem uprostřed. To mu dodává vynikající chuť a typické aroma. Maso je originál balené ve vakuu v Argentině.


Příprava
Maso vybalte z originálního vakuového obalu, osušte papírovou utěrkou a nechejte cca. 20 minut odpočinout. Po té nakrájejte na zhruba 3-4 cm vysoké steaky a rychle opečte z obou stran na grilu či mřížkované steakové pánvi s těžkým dnem, aby se maso zatáhlo a nevytékala z něj šťáva. Steak neobracejte dříve než jde sám snadno otočit. Pak pečte z každé strany cca. 3-4 minuty dle vaší preference. Následně steak osolte, nechejte pár minut odpočinout a můžete podávat. Do masa při pečení nepíchejte, aby nevytékala šťáva. Steak je hotový, když změkne tukové očko.


Skladování a trvanlivost
Chlazené maso skladujte ideálně při teplotě 0 – 3 °C. Při této teplotě vám vydrží dle expirace uvedené na obalu. V běžné lednici, která chladí většinou na 5-7 °C, jeho trvanlivost klesá a vydrží max. 3-5 dnů.

 

Cena je uvedena za 1 kg.

Hmotnost balení: cca 2,5 kg

Objednáte-li 1 balení, bude cena vaší objednávky cca 2625,-Kč (přesnou cenu sdělíme dle váhy konkrétního balení).

Proč je argentinské hovězí maso je světově proslulé?
Krávy se zde celoročně pasou pod širým nebem a spásají trávu na zelených a vlhkých rovinách, zvaných pampy. Mají dostatek pohybu, což přispívá ke křehkosti masa. Dobytek není chován ve stresu v kravínech a podávání hormonů ke stimulaci růstu či podávání antibiotik je v Argentině zakázáno! Argentinské maso z mladých volků má výraznou barvu a chuť a je tak křehké a šťavnaté, že k jeho přípravě nepotřebujete žádná koření ani marinády. Maso je zpracováváno a baleno v Argentině při přísných hygienických podmínkách a vyzrává 4-5 týdnů ve vakuu při cestě do Evropy na lodích kontejnerech chlazených při 0-3 stupních Celsia. Odtud putuje ve chlazených vozech do chladicích boxů našeho skladu. Našim cílem je poskytovat kontinuální prémiovou kvalitu hovězího masa z nejlepších argentinských farem, které osobně prověřujeme.

Doplňkové parametry

Kategorie: Argentinské vyzrálé hovězí
Druh masa: čerstvé
Země původu: Argentina

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: