Argentinské hovězí zadní - RUMP STEAK, malé balení
Související produkty
Detailní popis produktu
Země původu: Argentina
Doba zrání: cca 6-8 týdnů
Hmotnost: 0,7 - 0,9 kg
Rump steak pochází z nejjemnější části hovězího zadního z mladých argentinských volků trávících svůj celý život na prosluněných zelených argentinských pampách. Má nízký obsah tuku a je neuvěřitelně chutný. Má o něco výraznější chuť než například svíčková a také silnější vlákna. Je ideální na přípravu steaků, ale hodí se i na pečení či dušení. S oblibou se používá na carpaccio, tatarák či roastbeef. Maso je originál balené ve vakuu v Argentině a neporušené dovezené chlazené při 0°C do České republiky.
Příprava
Po vybalení z vakua doporučujeme maso osušit papírovou utěrkou a nechat při pokojové teplotě minimálně 20 minut vydýchat. Následně ho nakrájejte na cca. 3-4 cm vysoké plátky a vložte na rozpálenou steakovou pánev či gril. Rychle opečte z obou stran, aby se maso zatáhlo a nevytékala z něj šťáva. Po té pečte cca. 3-5 minut z každé strany na požadovaný stupeň propečení. Do masa při pečení nepíchejte, aby nevytékala šťáva. Po té osolte, případně opepřete dle chuti, nechejte pár minut odpočinout a můžete podávat.
Skladování a trvanlivost
Chlazené maso skladujte ideálně při 0 – 3 °C. Při této teplotě vám vydrží dle expirace uvedené na obalu. V běžné lednici, která chladí většinou na 5-7 °C, jeho trvanlivost klesá a vydrží max. 3-5 dnů.
Cena je uvedená za 1 kg.
Hmotnost balení: 0,7 - 0,9 kg
Cena jednoho balení bude přibližně 413 Kč. Přesná cena bude vypočítána dle aktuální váhy.
Proč je argentinské hovězí maso je světově proslulé?
Krávy se zde celoročně pasou pod širým nebem a spásají trávu na zelených a vlhkých rovinách, zvaných pampy. Mají dostatek pohybu, což přispívá ke křehkosti masa. Dobytek není chován ve stresu v kravínech a podávání hormonů ke stimulaci růstu či podávání antibiotik je v Argentině zakázáno! Argentinské maso z mladých volků má výraznou barvu a chuť a je tak křehké a šťavnaté, že k jeho přípravě nepotřebujete žádná koření ani marinády. Maso je zpracováváno a baleno v Argentině při přísných hygienických podmínkách a vyzrává 4-5 týdnů ve vakuu při cestě do Evropy na lodích kontejnerech chlazených při 0-3 stupních Celsia. Odtud putuje ve chlazených vozech do chladicích boxů našeho skladu. Našim cílem je poskytovat kontinuální prémiovou kvalitu hovězího masa z nejlepších argentinských farem, které osobně prověřujeme.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Argentinské vyzrálé hovězí |
---|---|
Druh: | čerstvé |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.