TRUMPETER RESERVE BLEND Malbec / Tempranillo / Cabernet Sauvignon
Související produkty
Detailní popis produktu
Odrůda: 35% Malbec, 35% Tempranillo a 30% Cabernet Sauvignon
Barva: Intenzivní rubínová s fialovým odstínem.
Aroma: Atraktivní aroma drcených bobulí, čokolády a tabáku.
Chuť: Tempranillo vnáší do cuvée tóny lesního ovoce a měkké taniny, Malbec dává vínu bohaté aroma cassisu a anýzu, sladké, měkké taniny a kulatost a Cabernet Sauvignon nabízí dotek pepře, komplexní taniny, dobrou strukturu a dlouhý, pevný závěr.
Zrání: 9 měsíců v sudu z francouzského dubu (30 % nové, 70 % druhé použití).
Snoubení s jídlem: Skvěle doprovodí červená masa a pečeně.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Argentinská vína |
---|---|
Druh: | červené |
Objem: | 0,75 l |
Vinařství: | Rutini |
Země původu: | Argentina |
Země původu: | Argentina |
Vinařská oblast: | Mendoza |
Potenciál zrání: | 4 - 5 let |
Ideální teplota podávání: | 17°C -19 °C |
Analytika vína: | Alkohol 13.5% |
Počet v kartonu: | 6 ks |
Objem: | 0,75 l |
Země původu (text): | ARGENTINA - Sněhem pokryté vrcholky And, deštné pralesy, vodopády, jezera, ale hlavně pampy pokrývající většinu území – to vše je Argentina – pátá největší vinařská země světa. Počátky vinohradnictví v Argentině můžeme sledovat již od roku 1557, kdy sem španěl Juan Cedrón přivezl první vinnou révu. Během 19.století se spolu s mnoha imigranty ze Španělska, Francie, Německa a Itálie, dostaly do Argentiny i nové odrůdy vinné révy. Díky rostoucím zkušenostem s pěstováním vinné révy a rozvoji infrastruktury se produkce vína koncem 19.století rychle zvyšovala. Naneštěstí výrobci sledovali spíše kvantitu než kvalitu vína, a proto většina vín z tohoto regionu nebyla vhodná pro vývoz. To se změnilo koncem 90. let 20.století, kdy se kvalita vín začala zlepšovat a díky tomu vzrostl i export vína. V současnosti je Argentina největším výrobcem vín v Jižní Americe a třináctým největším vývozcem na světě. Vinohradnictví v Argentině ovlivňují Andy v jejichž podhůří jsou nejvýznamnější vinařské regiony země - Salta, La Rioja, San Juan, Catamarca, Río Negro a Buenos Aires. Díky čistému vzduchu a zavlažování průzračnou horskou vodou se zde dobře daří mnoha odrůdám Hlavní a nejznámější vinařskou oblastí v Argentině je Mendoza, kde se vyrábí více než 60% z celkové produkce argentinských vín. Celých 84% z celkového exportu tvoří vína vyprodukovaná právě v této oblasti. Klimatické podmínky – ideální teploty a vlhkost vzduchu, dlouhé slunečné dny, a vhodné podloží, to vše dělá z Mendozy vinařskou oblast ideální pro pěstování vín té nejvyšší kvality. Nejtypyčtější odrůdou pro tento region je Malbec. Dalšími modrými odrůdami jsou Bonarda, Sangiovese, Tempranillo, Cabernet Sauvignon, Merlot, Barbera, Pinot Noir a Syrah. Hlavní domácí bílou odrůdou je pak Torrontés - vyrábí se z ní poměrně aromatická vína. Dalšími bílými odrůdami jsou Chardonnay, Chenin Blanc, Sauvignon Blanc, Riesling, Viognier a Sémillon. I když tradice dovozu argentinských vín do Evropy začala poměrně nedávno, do budoucnosti bude určitě úspěšně pokračovat k velké radosti všech milovníků vynikajícího vína. |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Vinařství RUTINI
Rutini je součástí vinařství zvaného "La Rural", které má vinice v Maipu, Tupungato, Rivadavia a La Consulta v Mendoze. Vinice Rutini v tomto regionu jsou staré více než 65 let. Vína rodiny Rutini patří ke špičce vinařství a spolu s víny vinařství Catena k nejlepším a nejznámějším vínům celé Argentiny.
V současnosti je ke zpracování využívána nejmodernější technologie včetně pneumatických lisů a automatického promíchávání při fermentaci červených vín.