RUTINI Cabernet Franc - Malbec MAGNUM 1,5 L

Tip
Značka: Rutini
1 180 Kč 975 Kč bez DPH
Skladem

VALLE DE UCO, MENDOZA, ARGENTINA

Detailní informace

Detailní popis produktu

Odrůda: 50% Cabernet Franc, 50% Malbec

Vinařství: Tento skvostný Malbec pochází z jednoho z nejstarších a nejprestižnějších vinařství v Argentině "RUTINI WINES". Vinice leží přímo pod Andami v lukrativní oblasti Tupungato v Mendoze. Základy vinařství Rutini položil  v roce 1885 italský imigrant Don Felipe Rutini. Na šíření věhlasu vinařství v současnosti má zásluhu jeho hlavní enolog Mariano di Paola, který podle časopisu Decanter patří mezi 30 špičkových vinařů světa.

Barva: 
Temná fialová barva s rubínovými odlesky.

Aroma: Kořenité aroma šafránu, kari a uzeného, jemného mentolu, vařených rajčat a oregana.

Chuť: Harmonické víno s hladkými taniny a dobře vyváženou kyselinkou, které mu dodává nádech svěžesti. Vyniká chutí švestek a rybízové šťávy.

Zrání: 12 měsíců ve francouzských dubových sudech.

Snoubení s jídlem: Vynikající ke grilovanému a pečenému červenému masu, jehněčímu a kozí masu a těstovinám plněným masem. 

Doplňkové parametry

Kategorie: Argentinská vína
Druh: červené
Objem: 1,5 l
Odrůda: Cabernet Franc, Malbec, Víceodrůdové víno
Vinařství: Rutini
Země původu: Argentina
Země původu: Argentina
Vinařská oblast: Mendoza
Potenciál zrání: 7 - 8 let
Ideální teplota podávání: 16°C - 18°C
Analytika vína: Alkohol 14%, zbytkový cukr 1,8 g/l
Počet v kartonu: 6 ks
Objem: 1,5 l
Země původu (text): Argentina
Vinařství: Mendoza

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Vinařství RUTINI

Rutini je součástí vinařství zvaného "La Rural", které má vinice v Maipu, Tupungato, Rivadavia a La Consulta v Mendoze. Vinice Rutini v tomto regionu jsou staré více než 65 let. Vína rodiny Rutini patří ke špičce vinařství a spolu s víny vinařství Catena k nejlepším a nejznámějším vínům celé Argentiny.

V současnosti je ke zpracování využívána nejmodernější technologie včetně pneumatických lisů a automatického promíchávání při fermentaci červených vín.