Srdečně vás zveme na 5. ročník DEGUSTAČNÍ VEČEŘE "SVĚTOVÝ DEN MALBECU", kterou již pátým rokem pořádáme 15.4.2015 od 18,30 hodin v restauraci La Casa Argentina u příležitosti oslav Světového dne Malbecu.
Menu, které jsme pečlivě připravili s Danielem Strunou, šéfkuchařem La Casa Argentina, bude snoubeno s novými vynikajícími Malbecy z různých argentinských regionů jako je Mendoza, Salta či San Juan. Lahůdkou budou vína z nejstaršího argentinského vinařství Colomé z oblasti Salta, kde se nachází nejvýše položené vinice v celé Argentiny. Nebudou chybět ani novinky z vinařství Callia a Malbec rosé z vinařství Familia Zucardi vyrobený z organicky pěstovaných hroznů.
Během večeře můžete též ochutnat argentinský Rib Eye steaku v bio kvalitě.
MENU
Welcome drink: San Felipe Extra Brut, Bodega La Rural, Mendoza, Argentina
Hovězí tartar se sušenými rajčaty podávaný na žitném krutónu, dekorovaný avokádem a kerblíkem.
1) Callia Selected Torrontés 2013, Bodegas Callia, San Juan, Argentina
Empanadas plněné mořským ďasem s mediteránskými bylinkami a šalotkou, kořeněné solí Inca. Podávané s rajčatovou salsou, dekorované karamelovou limetkou a lístkem rukoly.
2) Vida Orgánica Malbec Rosé 2013, Familia Zucardi, Mendoza, Argentina
Pomalu pečená orebice plněná sušenými třešněmi a černými vlašskými ořechy, podávaná na ožehlém plátku grenaille, dekorovaná griliážovou gremolátou s olivami Kalamata.
3) Callia Magna Terroir Selection Malbec 2012, Bodegas Callia, San Juan Argentina
Řez argentinské svíčkové kořeněný hroznovým pepřem a maldonskou solí s omáčkou z acai berry a restovaných kakaových bobů. Podávaný s pyré z pečených brambor v soli a kapkou chimichurri.
4) Colomé Auténtico Malbec 2012, Bodega Colomé, Salta, Argentina
Ožehlý brasírovaný hovězí jazyk s Botija olivami a sušenými švestkami zvýrazněný hovězím demi-glace s máslem. Podávaný na mandlové quinoa se zeleným pepřem a mascarpone. Dekorovaný pancetta chips a lístky řeřichy.
5) Colomé Estate Malbec 2012, Bodega Colomé, Salta, Argentina
Organický argentinský Rib Eye steak podávaný s chips triem (batát, řepa, brambor) a pikantní omáčkou zjemněnou koňakem. Dekorovaný rebarborovým pyré s makadamovými ořechy
a špetkou ibiškové soli.
6) Callia Dulce 2013, Bodegas Callia, San Juan, Argentina
Sýr Provolone pečený v máslovém těstě s kousky mišpule zvýrazněný tasmánským pepřem, podávaný na yuzu rozvaru. Dekorovaný granátovou pěnou a okvětním lístkem růže.
Káva podávaná s čokoládovými lanýži a malinovým želé.
Domácí špaldový chléb s mediteránskými bylinami a zlatým česnekem.
Cena: 1.990,- Kč
Rezervace míst on-line zde, nebo na pampasmarket@nestar.net