Španělský toast s rajčaty a šunkou Jamón Serrano
Náročnost: jednoduchá
Porce: 4 – 6 porcí
Příležitost: lehký předkrm či tapas
Ingredience:
- 1 rustikální bageta nebo ciabatta
- 2 velké nebo 3 střední stroužky česneku
- 4 střední zralá rajčata
- 1/3 šálku olivového oleje extra virgin
- 6 - 8 plátků šunky jamón serrano
Příprava:
Nakrájejte bagetu šikmo na 12 - 16 plátků a opečte je na grilu při středně vysoké teplotě po dobu 1 - 2 minut z každé strany až budou dozlatova opečené. Pokud nemáte venkovní gril, můžete chléb opéct v troubě.
Rajčata nakrájejte na půlky, česnek oloupejte a rozpulte.
Potřete jednu stranu opečené bagety česnekem a pokapejte ji olivovým olejem.
Potřete bagetu rozkrojeným rajčetem, lehce rajče zmáčkněte a roztírejte ho na bagetu, dokud na ní nezůstane dužina i se semínky.
Nyní můžete bagetu lehce posolit, ale uvědomte si, že sušená šunka je poměrně slaná.
Šunku natrhejte na proužky a ozdobte s ní jednotlivé chlebíčky.
Tyto výtečné tapas zaberou jen několik minut, jejich příprava je jednoduchá a výsledek jistě potěší všechny vaše hosty.